Gräsmyrs ungdomsgård

Gräsmyrs ungdomsgård

Byns ungdomsgård

Gräsmyr Ungdomsgård är en ideell verksamhet som drivs under vingarna av Gräsmyr Bygdegårdsförening. En grupp bestående av fyra frivilliga vuxna från byn har det huvudsakliga ansvaret för planering och genomförande av aktiviteter, men är väldigt tacksamma när andra frivilliga vuxna ställer upp och jobbar.

Ungdomsgården har haft som mål under 2022  att kunna erbjuda öppettider varje fredagkväll (tidigare åt varannan fredag). Under våren 2023 kommer öppettiderna vara en fredag i månaden, alternativt två fredagar beroende på hur många vuxna som erbjuder sej att hjälpa till. Ungdomsgården riktar sej till alla ungdomar från årskurs 6 och uppåt.

Syftet med ungdomsgården är att kunna erbjuda ungdomarna i Gräsmyr och kringliggande byar en meningsfull fritid. Ungdomsgården drivs i Gräsmyr Bygdegårds lokaler. Ibland har Ungdomsgården ”bara öppet” och man är välkommen dit för att umgås och ibland anordnas olika aktiviteter. Exempel på olika aktiviteter som anordnats tidigare är Tacokväll, Informationsträff med den lokala polisen, Filmkväll, Halloweendisco med inhyrd DJ, Spelkväll, Tårtbakartävling, Påskpyssel, Dekoration av pepparkakshus, Spökstig, Tillverkning av tårtdekoration med sockerpasta, Bullbak och mycket mer.

De kvällar ungdomsgården är öppen ställs det iordning en kiosk med försäljning av godis, snacks, dricka och ibland även fika eller något matigt. Det plockas även fram sällskapsspel, pyssel, airhockey-spel, fotbollsspel, pingisbord och ett mysrum bestående av saccosäckar, tv med chromecast och filtar öppns upp.

Med vänlig hälsning / Ungdomsgruppen

Viktoria Edlund
Victoria Sundgren Lindberg
Josefin Parkén
Anna-Greta Landström

Följ Gräsmyr Ungdomsgård på Facebook och Instagram för mer information om när det är öppet.